Kérdése van? +36709415993
Minden igazi szakács tudja, hogy egy jó minőségű tálalódeszka elengedhetetlen. Bár léteznek műanyag, üveg vagy kerámia vágó- és tálalódeszkák, az igazán jó tálalódeszka legjobb anyaga a fa.
Az akácfából készült deszkák nagy keménységgel és hosszú élettartammal rendelkeznek. Természetes nedvességállóságuk révén különösen alkalmasak konyhai használatra. Emellett kíméletesek a kések éléhez, és gyakori használat mellett sem tompítják azokat.
Az akácfa természetes antibakteriális tulajdonságokkal bír, amelyek hozzájárulnak az élelmiszerek higiénikus feldolgozásához. A deszka nemcsak a mindennapi használatra alkalmas, hanem ünnepi alkalmakra is ideális. Tökéletesen használható sajtokkal, felvágottakkal, diófélékkel, gyümölcsökkel és más finomságokkal megrakott tálként. Vonzó faerezetének és praktikus méretének köszönhetően forró ételek serpenyőből, grillről vagy sütőből való felszolgálására is alkalmas, valamint zöldségek, kenyér vagy sushi tálalására baráti összejöveteleken.
A G21 tálalódeszka peremén egy praktikus vájat található, amely megakadályozza a folyadékok és szaft kifolyását a tálalt vagy szeletelt ételekből. Így az étkezőasztal vagy a konyhapult tiszta marad.
Ahhoz, hogy az akácfából készült deszka megőrizze tulajdonságait, alapvető ápolást igényel. Ne mossa mosogatógépben, és kerülje az agresszív tisztítószereket. Használat után elég vízzel leöblíteni és megszárítani. A deszka védő olajréteggel van kezelve, amelyet időnként fel kell újítani. Az ásványi vagy ehető növényi olajjal történő rendszeres bekenés minden oldalról megakadályozza a fa kiszáradását. A beszívódás után a deszka másnapra újra használható.
TIPP: Véres hús szeletelése előtt nedvesítse meg a deszkát – így a vér és a nedvek kevésbé szívódnak be a fába.